~ Kony 2012

Dette er ikke noe dere trenger å lese, bare for og ha det sagt. Med mindre dere interesserer dere for saken da. Det er nemlig skolearbeid. Grunnen til at det blir poster her er fordi vi skal skrive et blogginnlegg,så derfor poster jeg det enkelt og greit her. 

Joseph Kony er sett på som verdens verste massemorder. Vell. Det er jo egentlig ikke han som har drept alle, etter det jeg har forstått. Men han tar barn fra foreldrene, for så å tvinge dem til og tvinge dem til å drepe sine egne foreldre. (Og andre). Så det betyr jo egentlig at det er han som er grunnen for alt det vonde. Han har kidnappet rundt 30 000 som sexslaver og barnesoldater. De har torturert mennesker, og ødelagt ansiktene deres etc. Etter å ha sett bildene er jeg faktisk bare helt i sjokk. Kony 2012 er en "non-profit kampanje". Noe som vil si at pengene kommer dit de skal, og ikke noe annet sted. Målet for kampanjen er å få Joseph Kony stilt til ansvar.

Kampanjefilmen er en film av "Invisible children" som prøver å gjøre Kony kjent verden over. Ikke for å feire han, men for å få støtte for hans arrest. Kony har drevet terroren i over 20 år, noe som jeg finner helt forferdelig. Det er liksom så utrolig vanskelig å fatte at noen kan holde på så utrolig lenge uten at saken blir tatt tak i. Kony leder "The LRA" som er en terrorgruppe med forferdelige formål, og taktikker. Det er vanskelig å forestille seg hvordan noen kan ønske andre så forferdelig mye vondt. Men det skjer verden rundt. Personer som over hodet ikke ønsker noe godt for andre enn seg selv. Jeg kan virkelig ikke skjønne hvordan noen kan være så rett igjennom hjerteløse og kalde.

MEN! Invisible children og Human rights wach gjør alt de kan for å få oppmerksomhet rundt temaet. Kampanjefilmen er nå sett av hele 46 og en halv million personer ca. Saken går til topps å flere og flere kjente og berømte personer oppfordrer fans til hjelpe. Den 20. april, på natten, er målet å dekke gater med plakater, for å synliggjøre og skape bevissthet om verdens verste kriminell. Altså Joseph Kony. Man kan kjøpe noe som heter "Action kit" fra invisible children sin hjemmeside. Det koster 30 dollar og inneholder to armbånd, en t-skjorte, action guide, stickers, buttons og posters. Pengene går til saken. Jeg har selv tenkt å kjøpe dette, og har veldig lyst til å være med på å dekke området vårt med plakater. Alt i alt er dette faktisk den eneste saken som jeg virkelig føler meg engasjert for. Det er en bra sak, med gode formål, og måten de går frem på er virkelig engasjerede. Bare det å klare og få flere titalls millioner med på saken er jo faktisk helt utrolig. Ikke alle ser like støttende på kampanjen, og flere er uenige om at saken blir behandlet rett, og at pengene kommer dit de skal. Selv liker jeg å være mer godtroende.

"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."  


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:16 år og bor i Hemnes Kommune, selv om jeg opprinnelig er fra Lurøy. Blogger om alt og ingenting, til tider unødvendig random. På fritiden liker jeg å fotografere, redigere bilder, tegne og lignende. Men aller helst ligger jeg å ruller, eller spiser med verdens beste venner. Legg meg gjerne til som venn !


Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser
hits